excursies geven en schoolgroepen begeleiden

meld je aan als natuurgids

De rondleidingen in het natuurgebied de Manteling, op het strand, in het museum en de landschapstuin worden verzorgd door vrijwilligers die in het bezit zijn van een diploma natuurgids. Voordat je zelf op pad gaat als gids kun je verschillende wandelingen meelopen. Heb je geen natuurgidsen diploma maar wél veel kennis van een bepaald onderwerp/ gebied? Dan horen wij dat ook graag en kunnen we zeker kijken naar de mogelijkheden. Wil je je aanmelden als natuurgids neem dan contact op met Sacha Odenhoven.

Voor ons programma Basisonderwijs zoeken wij enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om schoolklassen te begeleiden. Enkele programma’s die we aanbieden met begeleiding van een gids zijn Strandjutten, Binnenste Buiten, Expeditie middeleeuwen,  Het klimaatLAB en (W)onderwaterwereld. Lijkt het je leuk om schoolklassen te begeleiden, neem dan contact op met Carolien Schaap.

 

algemeen publiek

activiteiten en workshops

Terra Maris organiseert in de weekenden en schoolvakanties veel leuke activiteiten en workshops in het  waaronder papier maken, bijenhotels en vogelvetbollen maken, braakballen pluizen en nog veel meer leuke natuuractiviteiten. Ben je natuurouder (geweest) en/ of creatief én vind je het leuk om kinderen enthousiast te maken over de natuur? Neem dan contact op met Sacha Odenhoven.

in de buitenlucht

hortus Zelandiae

Bij het museum hoort ook een landschapstuin van 2,5 hectare: de Hortus Zelandiae. Hier zie je de verschillende Zeeuwse landschapstypen in het klein zoals een insectentuin, boerderijtuin, moerneringstuin, krekentuin en nog veel meer. Een team van vaste medewerkers en vrijwilligers zet zich het jaar rond in om de verschillende deeltuintjes mooi te houden voor onze bezoekers. Lijkt het je leuk om mee te helpen in het onderhoud van de landschapstuin? Neem dan contact op met Jan Tuin.

museumcafé 'de Orangerie'

vrijwilliger in het museumcafé

Goede koffie, heerlijk zelf gebakken taarten en ander lekkers… ‘de Orangerie’ wordt druk bezocht door museumbezoekers, maar ook wandelaars en fietsers weten ons gezellige museumcafé goed te vinden.  Vind je het leuk om onze bezoekers een fijne dag te bezorgen én vind je het leuk om een paar uur in ons museumcafé te helpen? Dan zoeken wij jou! Neem contact op met Mario Wilbrink.