het aquarium

V.I.S. feestje

Tijdens dit Very Important Sharkfeeder feestje gaan jullie de haaien en andere zeedieren bij Terra Maris verzorgen. Naast het voeren leer je ook hoe je de zeedieren moet verzorgen. Ondertussen leer je van alles over zeesterren, krabben, zeepaardjes, inktvissen en nog vele ander zeedieren uit de Noordzee.  De jarige mag ook de haaien voeren! Na afloop mag je natuurlijk het hele museum en de landschapstuin bezoeken met je vriendjes en vriendinnetjes.

Data: Elke vrijdag m.u.v. de schoolvakanties, hele jaar rond
Start: Om 14.00 uur of om 15.00 uur
Duur: 1 uur onder begeleiding van maritiem bioloog bij het aquarium, hierna vrij museum en tuinbezoek.

braakballen

Nachtbrakers

Duik tijdens je verjaardagsfeestje in de mysterieuze wereld van de uilen. Deze roofvogels zijn moeilijk om zomaar te zien, omdat het echte nachtdieren zijn.  Samen met een museumgids neem je een kijkje op de zolder van het museum waar je deze roofdieren (en nog meer!) van dichtbij kunt bestuderen. Griezelen? Een beetje! want Uilen en andere roofvogels eten hun prooi met huid en haar op. De moeilijk te verteren botjes en haren van bijvoorbeeld muizen braken ze uit als braakbal. Tijdens je feestje ga je na een bezoek aan de zolder van Terra Maris aan het werk met een vergrootglas en een skeletkaart om zelf zo’n braakbal uit te pluizen. Wat stond er op het menu van bijvoorbeeld de mysterieuze kerkuil?

Data: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag m.u.v. schoolvakanties, september t/m juni
Start: in overleg
Duur: 1 uur onder begeleiding van een museummedewerker,  hierna vrij museum en tuinbezoek.

high tea

de vogelkeuken

Vogels gebruiken het hele jaar veel energie: zeker in de winter om zich op temperatuur te houden. Ze kunnen daar best wat hulp bij gebruiken: Je kunt ze daar bij helpen door in de koude maanden wat lekkers voor ze in je eigen tuin te zetten! In onze vogelkeuken maak je zelf een vogel high tea! Feestelijke cupcakes met verschillende smaken voor verschillende vogels, en nog meer lekkers om onze vliegende vriendjes de winter door te helpen.

Data: maandag t/m vrijdag  m.u.v. de schoolvakanties, oktober t/m februari
Start: in overleg
Duur: 1 uur onder begeleiding van een museummedewerker,  hierna vrij museum en tuinbezoek.

waterdiertjes vangen

(w)onderwaterwereld

Onder begeleiding van een museummedewerker trekken de kinderen gewapend met schepnetjes, loupes en zoekkaarten de tuin achter het museum in! Vanaf het bruggetje dat over de  vijver loopt, worden allerlei diertjes met een schepnetje opgevist. ‘Verzamel’ met al je vriendjes en vriendinnetjes  alle  waterdiertjes van je bingokaart en bekijk je vondsten met behulp van een speciale zoek-kaart voor waterdieren. Wat leeft er in de (w)onderwaterwereld?

Data: woensdag t/m zondag  m.u.v. schoolvakanties, maart t/m september
Start: in overleg
Duur: 1 uur onder begeleiding van een museummedewerker,  hierna vrij museum en tuinbezoek.

geheimen van de zee

strandjutten

Langs de vloedlijn worden veel geheimen prijs gegeven door de zee, je vindt er dikwijls echte schatten uit de natuur! Trek er met je vriendjes en vriendinnetjes op uit: Met de jutter van het museum struin je langs het strand op zoek naar natuurlijke en niet-natuurlijke aanspoelsels en wie weet… Nemen jullie bijzondere vondsten mee naar huis!

Data: woensdag t/m zondag, hele jaar rond.
Start: afhankelijk van het tij. Strandjutten kan alleen plaatsvinden rondom het tijdstip van laag water, alleen dan zijn er aanspoelsels op het strand te vinden
Duur: 1,5 uur onder begeleiding van een museummedewerker, hierna vrij museum en tuinbezoek.

pakketten

Liever op pad in de Manteling of op het strand? Ook onze (les)pakketten zijn zeer geschikt om als activiteit te huren voor je feestje! Dit zijn pakketten die je bij het museum op kunt halen en waar geen begeleiding bij nodig is. Klik voor onze lespakketten op de link hier onder.