hoor ze zoemen

't Raathuis

In ’t Raathuis kun je op een veilige manier een kijkje nemen in de bijzondere wereld van de honingbij. Je ziet in het voorjaar, zomer en een gedeelte van de herfst de bijen in en uit de bijenkasten vliegen op zoek naar stuifmeel en nectar; vanaf een (heel) klein afstandje hoor je het gezoem van honderden bijen die druk aan het werk zijn.

Kinderen kunnen de bijenpuzzel doen en zien hoe een honingbij in elkaar zit. Verder ontdek je hoe een (lege) bijenkasten er van binnen uitziet, wat je bij een bijensteek kutn doen, hoe de levenscyclus van een bij eruit ziet, welke taken bijen hebben én welke producten bijen zelf maken.

Museum Terra Maris werkt samen met de imkerijvereniging Walcheren. In het afgesloten gedeelte krijgen beginnende imkers praktijklessen en vanuit deze bijenkasten kunnen leerling imkers met een praktijkbegeleider werken met en leren over de bijen.

De bijenstal kun je zonder begeleiding van een gids bezoeken tijdens een museumbezoek. Ook kun je geregeld met onze huisimker naar binnen, tijdens de activiteit ‘Bij-kletsen met de imker’.  Kijk voor alle actuele data in onze agenda.