over klimaat en de kracht van de natuur

Een tentoonstelling gewijd aan de uitdagingen waar we nu voor staan: veranderend klimaat en daarmee een veranderende wereld.
In deze, grotendeels gerecyclede, tentoonstelling ontdek je welk effect de natuurkrachten vroeger en nu op de wereld om ons heen hebben. En welke rol wij mensen daarin spelen. Maar ook hoe we de natuurkrachten kunnen gebruiken voor een groenere, leefbare wereld!

BAM!

Er moet iets gebeuren, de klok tikt door… Maar waar begin je? Op een laagdrempelige manier leer je in deze tentoonstelling wat je zelf kan doen voor de natuur en het klimaat. Het gaat niet alleen over zonnepanelen en windenergie, maar ook over bijvoorbeeld welke voedingskeuze heeft de meeste impact? Waar moet je op letten als je kleding koopt en wat kun je met je oude spijkerbroek doen? Kortom: wat kan je Beter, Anders of Minder doen?

Ga daarna de landschapstuin in om zelf de natuurkrachten te ontdekken: vang de zon, voel en speel met de waterkracht, zie hoe getijde-energiewerkt en maak zoveel mogelijk wind bij de recybootjes-race. Kijk op de agenda wanneer het KLIMAATLAB open is voor leuke energie-proefjes en andere ontdekkingen